Четвер, 25.04.2024, 14:11                                                         Неофіційний сайт смт. В. Березовиця
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гость · RSS
Категорії розділу
смт. Велика Березовиця [10]
Політика [2]
Освіта [1]
Спорт [1]
Україна [5]
Сайт VB [4]
Розваги [14]
Меню сайту

смт. Велика Березовиця


Гроші & Робота


Культура


Розваги


Інше

Форма входу
Наше опитування
Оцініть сайт ?
Всього відповідей: 67
Статистика
Тиц и pr сайта


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Сьогодні нас відвідали:


Зареєстровано на сайті

Всього: 24
Нових за місяць: 0
Нових за тиждень: 0
Нових вчора: 0
Нових сьогодні: 0

Из них

Адміністраторів: 1
VIP: 5
Перевірених: 0
Звичайних: 18

З них

Хлопців: 16
Дівчат: 8

Калькулятор
 
Головна » 2012 » Липень » 16 » Як «хімічать» тернопільські супермаркети: рейтинг хитрощів
14:58
Як «хімічать» тернопільські супермаркети: рейтинг хитрощів
Фахівці радять уважно дивитися на дату випуску і не соромитися переривати весь ряд з продукцією.

Для того, щоб не втратити прибутки великі й дрібні магазини та супермаркети часто свідомо йдуть на обман, або як мінімум, приховування усієї правди від покупців.


"Гнилі" псевдоакції

На першому місці по класу небезпеки та популярності - акційні товари з дуже низькою ціною. За законом, зіпсовані продукти потрібно утилізувати, однак багато супермаркетів на утилізації прагнуть заощадити і продають таки гнилі продукти, пишуть "Коментарі".

Правда, роблять це "завуальовано", створюючи цілі відділи (або виділяючи місце на полиці) під так звані акційні продукти за низькою ціною - на 50-70% дешевше порівняно з нормальним товаром. Тут можна зустріти все - від почорнілих овочів до побілілої ковбаси і запліснявілого (не французького) сиру. Але це вже - не їжа, а справжні відходи, споживання яких все призведе як мінімум до харчового отруєння.

Кури-гриль, кулінарія і напівфабрикати

У минулому році 46 киян за один вечір "заробили" гостру кишкову інфекцію після вживання курей-гриль в одному зі столичних супермаркетів великої торгової мережі. Після цього небезпечний продукт з полиць маркетів до кінця літа зник. До того ж, після низки масштабних перевірок санепідемстанцією (СЕС) помітно порідшав перелік власних кулінарних шедеврів від торгових мереж.

У нинішньому сезоні настільки масових випадків отруєнь поки ще не було. Тому, як зазначає заввідділом гігієни харчування та безпеки їжі Центру радіаційної медицини Гнат Матассар, курей, які у сирому вигляді вже не продасиш через їх жалюгідний вигляд і свіжість, як і раніше продовжують продавати під "грилем". Як, втім, і всю іншу групу кулінарної продукції - салати з майонезом, смажене м'ясо і рибу. А також - фарш і мариноване м'ясо для шашликів. Якщо вже їсти дуже сильно хочеться, а часу на приготування їжі зовсім немає, можна попросити продавця дати на пробу будь-яку страву з відділу кулінарії (така послуга передбачена практично скрізь), щоб ближче подивитися на нього і принюхатися.

Риба та інша "заморозка"

При виробництві свіжомороженої риби важливо захистити її поверхню від зневоднення та окислення жиру. Для цього і використовують глазурування. При цьому маса глазурі залежно від виду риби і від того, як вона була обробити, повинна бути від 2% до 4% маси риби.

В українських же реаліях заморожені продукти, особливо морепродукти, що продаються "в глазурі" з льоду, після розморожування втрачають до 20-40% ваги. До того ж, коли спеку не витримують навіть холодильники і морозилки, риба, морепродукти і морозиво та напівфабрикати по кілька разів розморожуються і замерзають знову.

За словами завідуючої лабораторією санітарно-харчової мікробіології Інституту харчування Світлани Шепелєвої, говорити щось хороше про харчову та поживної цінності такого продовольства не доводиться.

Старому товару - нову етикетку

Ще один спосіб продати старий товар під виглядом нового полягає у заміні упаковки або етикетки на нову, розповів керівник регіонального відділення всеукраїнської громадської організації "Союз споживачів України" Максим Папуша.

Наприклад, якщо маркування дати виготовлення нанесене фарбою, її акуратно видаляють і штемпелем наносять свіжу дату. Оскільки з видавленою маркуванням подібний варіант не проходить, то варто звернути увагу на молокопродукти з "тисненням" (а не намальованою) датою.

Аналогічний принцип використовують і для фасованих м'ясо-ковбасних виробів. З тією лише різницею, що тут займаються не "малюванням", а просто повністю переклеюють етикетки. Тому, якщо поверх заводського стікера наклеєний ще й супермаркетівські, то від покупки краще відмовитись.

Хитра викладка товару

Найчастіше "на передній план" на полиці виставляють продукт з терміном придатності, який вже близький до закінчення, а свіжі ховають далеко в глибині. Причому роблять все це, на відміну від попередніх способів, цілком легально, - це називається "мерчандайзингом" (викладка продукції і оформлення торгового простору).

Щоб не попастися на цей вельми поширений гачок і не принести додому молоко, яке завтра скисне або цукерки, які вже "посивіли", потрібно уважно дивитися на дату випуску, і не соромитися переривати весь ряд з продукцією.


Джерело:www.0352.com.ua

Категорія: смт. Велика Березовиця | Переглядів: 709 | Додав: Admin-Volodymyr | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
...
Союз Українок
Пошук
Це цікаво
Погода
Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

«  Липень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Міні-чат
Архів записів
Безкоштовний хостинг uCoz