Вівторок, 23.04.2024, 20:55                                                         Неофіційний сайт смт. В. Березовиця
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гость · RSS
Категорії розділу
смт. Велика Березовиця [10]
Політика [2]
Освіта [1]
Спорт [1]
Україна [5]
Сайт VB [4]
Розваги [14]
Меню сайту

смт. Велика Березовиця


Гроші & Робота


Культура


Розваги


Інше

Форма входу
Наше опитування
Оцініть сайт ?
Всього відповідей: 67
Статистика
Тиц и pr сайта


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Сьогодні нас відвідали:


Зареєстровано на сайті

Всього: 24
Нових за місяць: 0
Нових за тиждень: 0
Нових вчора: 0
Нових сьогодні: 0

Из них

Адміністраторів: 1
VIP: 5
Перевірених: 0
Звичайних: 18

З них

Хлопців: 16
Дівчат: 8

Калькулятор
 
Головна » 2012 » Липень » 12 » Сьогодні християни святкують день пам'яті апостолів Петра і Павла
08:55
Сьогодні християни святкують день пам'яті апостолів Петра і Павла


12 липня – день пам'яті апостолів Петра і Павла. Цей день є одним із найбільш шанованих у народі свят.

За народними віруваннями, до обов'язків цих святих уходить слідкувати за своєчасним збором урожаю, можливо, тому, що день цих святих апостолів збігається з початком жнив у більшості регіонів України: Святий Петро за плугом ходить, Святий Павло воли водить...

Заздалегідь перед днем святих Петра і Павла люди за старих часів дуже ретельно готувалися, зокрема білили хати, прибирали і на подвір'ях, і всередині осель. Зранку побожні люди святково вдягалися й обов'язково йшли до церкви.


Святий Петро — брат апостола Андрія Первозванного. Спочатку він жив звичайним життям, разом із братом рибалив. Але настав день, коли Андрій Первозванний, який першим почув заклик Ісуса Христа, привів до Сина Божого і Петра. І Петро став одним з перших дванадцятьох апостолів Господа. Під час своїх мандрів Ісус якось запитав учнів, за кого люди його визнають і за кого визнають його учні. Відповіді були різні, але жодна з них не була близькою до істини. І лише учень Петро сказав: «Ти — Христос, Син Бога живого». Христос сказав у відповідь: «Блаженний ти, Симоне, бо не тіло і кров тобі оце виявили, але мій небесний Отець». Саме йому Ісус Христос по закінченні Таємної вечері напророчив, що Петро зречеться тричі Господа ще до того, як заспівають півні. Так і сталося, як сказав Син Божий: Ісуса Христа схопили, а Петра, який назирці пішов слідом, упізнали люди. Він тричі зрікся Господа, та ще й заприсягся, що не знає Ісуса. Ці три страшні зречення були «анульовані» лише після вознесіння Ісуса Христа, який наділив Петра пастирською владою. Від цього моменту й почалася проповідницька діяльність Петра в країнах Сходу.

На відміну від апостола Петра, святий Павло не був знайомий із Ісусом Христом за життя й не був у числі його перших дванадцятьох апостолів. За походженням він був із багатого римського роду, заробляв на життя тим, що виготовляв намети. Павло спочатку ненавидів перших християн, оскільки був відданий іудейській вірі, навіть брав участь в арештах християн у Єрусалимі та побитті первомученика Стефана, Одного разу він відправився в Дамаск з метою переслідування християн, але дорогою побачив чудесне світло з неба, від якого впав на землю й осліп. До того ж, за церковними переказами, тієї ж миті він почув голос з неба, який докоряв йому переслідуваннями Бога. Це був вирішальний момент у житті Павла. Зір йому повернув своїми молитвами християнин Ананія, і Павло прийняв хрещення та почав проповідувати християнство в Аравії, Дамаску й ін. Багато чудесних зцілень подарував він невіруючим язичникам, його навіть почали вважати богом і хотіли принести йому жертву.







Джерело: www.0352.com.ua/article/167495

Категорія: смт. Велика Березовиця | Переглядів: 604 | Додав: Admin-Volodymyr | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
...
Союз Українок
Пошук
Це цікаво
Погода
Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

«  Липень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Міні-чат
Архів записів
Безкоштовний хостинг uCoz